fredag 12. juni 2009

Flo eller fjære ?!

Etter lenge stillstand på hundefronten eksploderte det formelig i dag, Det som skulle være et rutinebesøk hos veterinæren, endte i mye usikkerhet.


Dyret har en tid hatt en liten kul på halsen. Jeg har oppfattet det som et gammelt sår etter f.eks et flottbitt eller rift som hun har klødd på.


Men neida. Det kunne være en spesiell type kreft form. Dyret hadde dessuten opphovnet lymfeknute i høyre lyske bak. Ikke så veldig mye men dog tegn til at det er et eller annet.
Dette innebærer et nytt veterinær besøk 22/6 med fjening av kul og evt. prøve av lymfeknute.
Så da er det bare å smøre seg med tolmod og se hva framtiden bringer. Tror i det lengste på at dette er storm i et vannglass, men ble sterkt anbefalt å foreta inngrepet. Uansett skulle det hele lege seg fort, så Sverigeturen står heldigvis ikke i fare slik det ser ut på det nåværende tidspunkt.


Når dettte er sagt hadde vi en "lystig trening på Varden etterpå. Dyret jobbet som bare det. Mange fine momenter på rad og rekke.


Ja, ja. Dyret har vært usedvanlig fri for skader og sykdom i sitt snart åtteårige liv, og kjenner jeg henne rett vil hun snart være fit for fight igjen. Tiden vil vise.......

Enn så lenge, good bye

5 kommentarer:

 1. Huffda. Vi får håpe det går bra...

  SvarSlett
 2. Veldig usikker på hva jeg skal gjøre. Virker overhode ikke som hun har noe plager.Frykter at det hele kan akselerere det hele om det er noe.

  SvarSlett
 3. Uff da....får håpe det ikke er noe alvorlig! Jeg ville mye heller fått fjernet klumpen nå, enn å latt vær...i tilfelle det senere akslererer men kunne vært ungått om klumpen hadde vært tatt tidligere...
  Opphovnet lymfeknute er typisk tegn på betennelse/ infeksjon e.l. i kroppen - sammen med klump på halsen...støtter jeg deg 100% i å utføre inngrepet (har vært igjennom det samme).
  Som du skriver; Zita har vært lite syk, og er en sprek og flott 8 åring - hun kommer seg sikkert kjapt etter et slikt inngrep - og tripper etter å få gå deilige lange turer med far, og trene trene trene igjen :o)
  Lykke til!
  Klem fra Elín & Zanto

  SvarSlett
 4. Krysser fingrene for at Zita fortsetter å være frisk og rask etter et lite veterinærbesøk!

  SvarSlett
 5. Jeg er frisk og rask jeg. Mister mye pels, men det er vel på tide å ta av vinterfrakken. Men de jeg bor med synes jeg har "kledd" vel mye av meg vel lenge.

  SvarSlett