onsdag 14. oktober 2009

Ut på tur

.........for dem som er våken. I dag gikk vi nemmelig tur før enkelte personer på øyene rundt Bergen hadde så mye som tenkt på å lee på øyelokket vil jeg tro.
Nok en dag med herlig høstvær og fred og fordragelighet i skogen for to- og firbeinte. Ruten i dag var av det litt lettere slaget fysisk, men en nytelse for kropp og sjel. Og som observante lesere ser beveger vi oss i kjent terreng.
Inngangen til mitt eget "Lars Monsen rike" starter ved denne broen som ivrige skogsvenner har laget for mange år siden, og som framdeles tåler sine turgjengere.
Første stopp på dagens tur blir Krokatjønn. For dem som nå har gnidd søvnen ut av øyekroken, kan en ane hvorfor tjernet har fått sitt navn.Ved neste veikryss legges turen motnord vest - Svartatjørn


"Kanadaskogens venner" og frivillige organisasjoner i Dalen har gjort turen over svært myrlent terreng til en lek. Flotte broer og trelagte stier snor seg fram .Nesten norsk riksvegsstandard enkelte plasser.

Naturen bidrar med kulturelle innslag fullt på høyde med Vigelands statuer og Paris TriumfbuenOm sider er vi kommet fram til Svatatjørn, hvor solen akkurat har kommet fram.
For dem som måtte lure har dyret vært med på hele turen og kost seg glugg ihel. Ikke så mange bilder av henne, da det er vanskelig å få helsvarte hunder til å henge på minnebrikken.I dag kunne vi gå tørrskodd hele turen. Enkelte steder kunne en godt hatt de peneste spasersko på.


Så var vi hjemme igjen, og det er var bare å ta fatt på prosjekt svalgang og hagebod.
Til høyre langs husvegg og dør kommer delvis overbygget svalgang.
Til venstere kommer ny hage/redskapsbod. Grunnarbeidene er godt i gang.
Når det engang blir ferdig skal det foreviges her. Så det er bare å følge med.

I kveld blir det tur på Varden for aldri så liten "uoffesiell Lp".Takk for turen,
og dersom du nå er stått opp, må du ut og nyte solstålene til fulle og lade batteriene.
Tony & Zita

2 kommentarer:

  1. Nå tar du helt av.. for det første står du opp mitt på natten for å gå tur med dyret, og nå har du blitt DEN superbloggeren... hvor skal dette ende?

    SvarSlett
  2. Herlig lesning, høres ut som en fantastisk tur:)

    SvarSlett